lezikolo za zrela leta

lezikolo za zrela leta

[ubermenu-current-section menu_item_slug="lezeca-kolesa"]
Ležeči tricikli so že sami po sebi primernejši za starejše. Zakaj? Ker dovoljujejo umirjeno vožnjo brez težav z ravnotežjem in posledično omogočajo neprimerno lažje vzpenjanje v klanec ne glede na strmino. Če temu dodamo še sproščeno držo na kolesu, je to pravi recept za zrela leta. Cel čas vzpona boste lahko uživali v razgledu na naravo, ki vas obdaja.

Hase Lepus Comfort - trikolo za starejše

Za lažje premagovanje res strmih klancev si lahko omislite reduktor Schlumpf MountainDrive ali pomožni električni pogon. Električni motor je možno vgraditi v vse modele triciklov in resnično predstavlja piko na i k optimalni konfiguraciji za nekoga, ki se želi sam podati v neznano, pa mu leta ne dopuščajo več, da bi se odpravil čez hrib v sosednjo dolino.

Tricikel Hase Lepus Comfort je maksimalno prilagojen za starejše kolesarje (na gornji fotografiji): je zložljiv za lažje prevažanje v avtomobilu, ima visok vzmeten sedež za maksimalno udobje in lažje vstajanje s kolesa, spuščen prednji del okvirja za lažje sestopanje,… Skratka vse, da ne boste imeli izgovora ne sesti na kolo.

Odvisno od stopnje gibčnosti in vaših želja po udobju in željenem načinu vožnje, se lahko odločite za katerikoli tricikel ali ležeče kolo na zgolj dveh kolesih. Če štejete že 70 ali več pomladi, še ne pomeni, da ste priklenjeni na tri kolesa. Res je, da so ležeča kolesa nekaj drugačnega in boste potrebovali nekaj časa, da se nanje navadite, ampak tam kjer je želja, je tudi pot. Sicer pa ste v vseh teh letih to še kako izkusili na lastni koži. Naj vam nenavaden izgled in drugačnost ne preprečita, da bi se opogumili in preizkusili ta čudna kolesa. Za kakršnokoli vprašanje ali nasvet me lahko pokličete na (040) 428 540 in poskušal vam bom pomagati po svojih najboljših močeh.

Primernejša kolesa za starejše (tricikli za odrasle):

Vas mučijo kolki ali kolena in ne morete več sodelovati na tekaških maratonih? Zakaj ne bi tako kot Helene Hines poskusili kar z ročnim kolesom? Ni nujno, da ste invalid, da se odločite za kolesarjenje z rokami. Če imate težave z gibljivostjo nog ali vas mučijo bolečine v kolkih je lahko kolesarjenje z rokami tisto, kar vas bo držalo aktivne.

Če ste v dvomih, da je takšno kolo primerno za vaša leta, obiščite rubriko “Ležeči popotniki” in se prepričajte, da ne boste edini v svojih letih, ki vozi ležeče kolo.

Članki s koristnimi informacijami za starejše: