prilagojena kolesa za invalide

prilagojena kolesa za invalide

[ubermenu-current-section menu_item_slug="prilagoditve"]
V ležečem svetu obstaja veliko možnosti za vse, ki bi želeli kolesariti, pa vam zdravstvene razmere otežujejo ali onemogočajo uporabo klasičnih koles. Predvsem v svetu triciklov obstajajo številne rešitve tako za tiste, ki imate zgolj težave z ravnotežjem kot za vse z različnimi stopnjami invalidnosti. Kolesarijo lahko tudi tetraplegiki.

Za nižje stopnje invalidnosti so zelo primerni ležeči tricikli (Azub, ICE, Hase) s svojimi številnimi prilagoditvami: enoročno upravljanje, različne dolžine gonilk, nihajna pedala, podpora za stegna,… Udoben sedež zagotavlja, da boste udobno sedeli (brez obremenjevanja hrbtenice, vratu, ramen, rok, dlani in mednožja) in zaradi treh koles vam ne bo potrebno loviti ravnotežja, nizko težišče pa zagotavlja odlično stabilnost. Tako boste na cesti veliko bolj varni, kot s klasičnim – visokim triciklom in brez težav se boste lahko tudi sami odpravili na daljše potepe!

prilagoditve triciklov Hase

Če vaš partner lahko uporablja klasično kolo, se lahko s tandemom Pino, skupaj podata na kolesarsko potepanje. Še bolj zanimivo je kolo Pino za družine z otrokom s posebnimi potrebami: cerebralna paraliza, spastičnost, epilepsija, težave z ravnotežjem, omejeno gibanje nog,… Tandem vam namreč omogoča skupno kolesarjenje z otrokom varno v sedežu pred vami. Tako ga imate zmeraj na očeh, hkrati pa ima otrok krasen razgled in lahko po svojih močeh tudi pomaga pri poganjanju, kar še prida k timskemu duhu in veselju do kolesarjenja.

Tandem Pino z otrokom

S tandemom Hase Pino, si lahko kljub zdravstvenim težavam, privoščite družinski kolesarski izlet, v katerem boste vsi uživali!

Če v nogah nimate dovolj gibljivosti ali moči, boste svoje cilje dosegali kar z rokami. Mogoče se sprva sliši prenaporno, a boste že z nekaj malo treninga, premagovali razdalje več deset kilometrov. In to s povprečnimi hitrostmi 20km/h in več!

Ročna kolesa oz. mednarodno HandBike ali HandCycle, so vedno bolj razširjena in obstojajo v več različicah:

  • kot dodatek za obstoječi invalidski voziček
  • kot samostojno ročno kolo za slabši teren
  • kot samostojno cestno ročno kolo

Ročna kolesa omogočajo več pozicij telesa. Le-ta je odvisna od stopnje invalidnosti in se prilagodi vsakemu posamezniku glede na njegove želje in zmožnosti.

V članku “Kolesa na ročni pogon“, si lahko preberete o vseh vrstah ročnih koles za invalide, kar vam bo v pomoč pri odločitvi za nakup svojega Handbike-a. V rubriki HandBike/Ročna Kolesa boste našli osnovne informacije o razpoložljivih modelih, v desnem stolpcu pa povezave do vseh večjih svetovnih proizvajalcev ročnih koles. Za kakršnokoli vprašanje, se lahko obrnete name preko kontaktnega formularja ali na telefon (040) 428 540.

Kljub poškodbi, invalidnosti ali težavam z ravnotežjem (po kapi ali zaradi bolezni), lahko ponovno obudite svojo kolesarsko žilico in znova sedete na kolo!

Z ležečim triciklom si lahko povrnete mobilnost in svobodo, ki ste jo izgubili bodisi zaradi bolezni ali nesreče. Primerna so tudi za rehabilitacijo po operativnih posegih, za krepitev poškodovanih ali oslabelih mišic v nogah,…

samostojna ročna kolesa:

priključki za invalidski voziček:

V primeru kakršnega koli vprašanja, sem zmeraj dosegljiv na telefonu (040) 428 540 in skupaj s proizvajalci bomo poiskali primerno rešitev tudi za vas! Če vas zanimajo ročna kolesa, lahko več preberete tudi v tem članku.

 

Dodatno čtivo

Izkušnje z ročnimi kolesi:

  • Hase – izkušnje s HandBike različico: SI | DE