Prvi kilometri z VentiSit blazino

Diskusije o blazinah VentiSit - če želite suh hrbet na ležečem kolesu

Prvi kilometri z VentiSit blazino

OdgovorNapisal/-a Ojster » Po maj 21, 2007 8:21 pm

Danes sem naredil ultimativni test blazine Ventisit :) Sonce je kar precej žgalo, kolesaril sem tudi po grozljivi podlagi na predelu kjer delajo novo traso za železniško progo in je bilo vmes kar tako nasipano kamenje...

Moram priznati da prvi kilometer nisem bil ravno prepričan če bo to dobra rešitev, ker ni tako mehko kot na original Azub peni ;) Z Ventisti blazino je stol bolj podoben kakšni ortopedski varianti, saj vemo da mehka ležišča niso vredu za hrbtenico ;)

No ampak sem se hitro privadil in me potem niti ni več motilo. Dejstvo je, da ne sme biti tako mehko, ker bi se potem stisnilo in bi bilo enako kot pena. Tako da pač idealno ne more biti. Mehko in zračno ne gre skupaj...

Zrak pa kroži zagotovo, ker sem na trenutke celo občutil, da je v katerem predelu potegnil veter skozi, ker je na prvem delu poti kar precej pihalo. Hrbet ni čisto suh, da ne boste mislili. Kdor se poti, se bo tudi s to blazino potil, ampak se vzdržuje na neki konstantni vlažnosti in se pot ne kopiči in res je, da mi niti ena kapljica ni stekla po hrbtu.

Po slabem terenu se bolj čuti tresljaje, kot na Azub peni. Najlažje bom naredil pravo primerjavo tako, da bom nekaj časa vozil z Ventisit blazino, potem pa spet poskusil nazaj z Azub peno. Pa bomo videli kako bo potem. Vendo je namreč tako da ko prideš iz boljšega na slabše, da se bolj občuti razlika, kot obratno.

Lp,
Peter
Zadnjič spremenil Ojster, dne So maj 26, 2007 6:20 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Ojster
Site Admin

OdgovorNapisal/-a AD » Po maj 21, 2007 8:59 pm

To blazino sem na športni pomladi imel v rokah in me je že na pogled in otip zelo presenetila. Praktično gre za en velik kup zraka in nekaj plastičnih niti. Z njo sem naredil tudi en krog po stadionu in kolikor sem uspel sprobat je res bolj trda. Nevem pa, koliko se to pozna pri polno vzmetenem kolesu. Je bila tista blazina comfort ali standard debeline?
AD

Kraj: Trebnje

OdgovorNapisal/-a Ojster » To maj 22, 2007 6:05 am

Blazina je izvedbe comfort, s tem pa da mislim, da ni neke res bistvene razlike v mehkosti, ampak zgolj v zražnosti in pri prenosu tresljajev.

Lp,
Petet
Ojster
Site Admin

OdgovorNapisal/-a Ojster » Če maj 24, 2007 5:07 pm

Glede blazine bi rekel takole:

nisem ravno prepričan ali imam raje bolj moker hrbet ali bolj trdo ležišče ;) Zdaj sem naredil nekaj km z blazino VentiSit in moram reči da je hrbet res bolj suh čeprav še vedno malo vlažen. Sicer pa pri tem soncu niti ne more biti suh, ko je tako vroče da vse teče iz mene :)

Bom zdaj zopet naredil nekaj km z Azub blazino da vidim primerjavo in podam moje mnenje.

Imam pa sledeč občutek: rekel bi da je blazina super za cestne ležeče kolesarje in manj primerna za XC kolesarje, ki kdaj zavijemo tudi na slabše terene. Ravno ta teden sem se odločil, da se bom en dan zapeljal na Pohorje z gondolo in malo kolesaril po vrhu in se potem spustil dol. Mislim da bi bil to super izlet. Samo en prost dan je treba najti, pa mogoče kakšno družbo ;)

Lp,
Peter
Ojster
Site Admin

OdgovorNapisal/-a AD » Če maj 24, 2007 5:54 pm

Joj, pa ne z gondolo!!! To počnejo samo downhillerji :D
AD

Bistvena razlika

OdgovorNapisal/-a Ojster » Po maj 28, 2007 7:32 pm

Gornji del pogovora je bil premaknjen v ustrezno rubriko, da ne mešamo skupnih tur z blazino VentiSit ;)

No danes lahko rečem, da je razlika Bistvena. Sem danes naredil zgolj 20km tako na hitro in ko sem prišel nazaj je bilo pod Azub peno vse mokro. Tako da je pot stal na hardshell sedežu. Kar pri VentiSit blazini ni bilo.

Torej razlika je bistvena. Samo jaz imam še vedno rad mehko ležišče. Zatorej bi rekel da bi bilo potrebno poskusiti z Azub blazino spodaj in VentiSit zgoraj (na to me je spomnila Marija Kozin). Bilo bi treba VentiSit nekako spojiti z Azub Blazino - verjetno najbolje s kakšno vrvico. Tako potem VentiSit blazina ne bi plesala po sedežu, in bi hkrati imeli mehkobo in zračenje. Edini problem pri meni je da sem potem že višji za kak cm, kar mi pa pri Maxu ne ustreza ker bi potem težje segel do tal. Tako da bo treba to preizkusiti na petici.

Skratka, treba je najti neko vmesno rešitev. Mehko zračenje! :)

In pa k negativnim stranem ležečih koles moram dodati eno alinejo - moker hrbet. Lani nisem imel tega problema, ker nisem kolesaril v poletni vročini. Sej da ne bo kdo mislil da je tako hudo, hrbet imamo moker tudi ko gremo v planine, ampak če si lahko suh je pa vseeno boljše.

Lp,
Peter
Ojster
Site Admin

OdgovorNapisal/-a Gredinus » To maj 29, 2007 8:13 am

ja namesto confort vzames obicno peno pa bi potem bila manjsa ane?
Gredinus

Kraj: Mekinje nad Sticno

OdgovorNapisal/-a Ojster » To maj 29, 2007 9:07 am

To tako ali tako, samo kljub temu nanese pri višini. Sej običajno to ni problem, samo pri meni, ko pri MAXU tako ne sežem s celim stopalom na tla je vsak cm veliko.

Sej če bi si dal sedež bolj pokonci ne bi bil problem, samo jaz ga imam raje tako vodoravno ;)

Težko je imeti vse: visoko, ležeče, mehko in zračno. Bi moral biti malo večji :P al pa bolj gibčen.
Ojster
Site Admin

OdgovorNapisal/-a Gredinus » To maj 29, 2007 9:38 am

Vpras jih pr azubu ce imajo kaksno tanjso peno pa bo ;P
Ali si pa bolj pokonci daj sedez pa bo :wink:
Gredinus

Kraj: Mekinje nad Sticno

OdgovorNapisal/-a Ojster » To maj 29, 2007 1:47 pm

Ni tanjše pene. Pa tudi če bi bila pol pa ne bi bilo več mehko :D
Ojster
Site Admin

Izkušnje z VentiSit Blazino

OdgovorNapisal/-a Zhuki » Po jul 09, 2007 12:25 pm

Evo, zdaj lahko še jaz kaj povem.

VentiSit sem med ostalim naročil od podjetja ToBi do.o.o. Naročilo, Račun, Hitrost dobave in prijaznost gospoda "Ojstra" je potrdilo da bom pri njemu sigurno sklenil še kakšno kuppčijo ko bo čas za to. Dobavil mi je en vijak ki ga je res teško dobiti, in še vzglavnik za mojega HPV-ja. Še enkrat, hvala!

O blazini:

- Nakup: Izmeril dolžino sedeža dobil po meri.

- Montaža: veliko možnosti, ki so že omenjene nekje na forumu, jaz sem se odločil za dvostranski lepilni trak ki drži velcro trak.

- Prvi občutek: trdo, ampak mehkeje od originalne 12mm pene. Zaradi mrežaste oblike me je zaskrbelo, da me bo nažulilo če bom samo v "švic-dresu", zato sem čez sedež napel tanko brisačo, katero sem že prej napenjal. S tem sem tudi dodatno pritrdil blazino na sedež.

- Prvi izlet: nobenih težav z trdoto, lepo se prileže na hrbet, vratno vretence med rameni, ki me je do tedaj žulilo, je po koncu izleta bilo nedotaknjeno. Močneje priganjanje in pritisk na blazino v medeničnem delu ne povzroča bolečin, vendar tudi premehko ni (plavanje).

- Hlajenje: Brisača, ki je ponavadi totalno mokra, in penasta podlaga prepojena, je tokrat bila le vlažna po obliki hrbeta. Lepo je hladilo, vendar nisem čutil hladu, verjetno zaradi brisače.

-Pomisleki: Upam da bo ohranila obliko (napihnjenost), in bo tudi čez par let še vedno lokalno-prožna / globalno-trda, in ne zbita skupaj.

- Sklep: za me je blazina vredna tistih 80€, nobenih dodatnih omehčav nisem ugotovil da rabim.

L.p. Željko
Zhuki

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Ojster » Po jul 09, 2007 12:43 pm

Zdravo,

Hvala za to izčrpno poročilo.

Na sejmu sem kolesaril s testno blazino, ki je bila stara že 3 leta in lahko povem, da se sploh ni videlo, da bi kdaj bila uporabljena, pa je že na sejmu bila ves čas na testu...

Lp,
Peter
Ojster
Site Admin

OdgovorNapisal/-a mk4220 » Ne sep 02, 2007 8:14 pm

In se ena izkusnja s terena. Blazino sem dobila pred dobrim mescem dni od Petra. Nekaj casa sem kolesarila skupaj s Venti Sit ter orginal blazino od Azub (Vozim Azub 5) za vecje udobje. A so bili obcutki cudni. Sedaj vozim le z Venti Sit in je super. Nobenih problemov. 3000 km narejenih. Sonce, vrocina, dezevje. Popolnoma nic se ji nepozna obraba.

Vec napisem ko pridem domov. Se dobrih 10.000 km.

Hvala Peter. :)
"It Is Not About The Bike" - L.A.
www.marijakozin.com
mk4220

OdgovorNapisal/-a AD » Sr mar 12, 2008 9:59 pm

Danes sem tudi sam zares preizkusil to "Ventisit" blazino. Glede na pomladne temperature je skoraj preveč zračna, kar pa nikakor ni minus. Pri navadni podlogi sem tudi pri 2 stopinjah celzija po dveh urah sedel v lužici potu, kaj takšnega se pri ventisitu ne bo zgodilo niti poleti.

Lezikol je kar naenkrat postal še za 30% bolj udoben!
AD

Vrni se na VentiSit

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost