srečanje ležečih

srečanje ležečih

[ubermenu-current-section menu_item_slug="leze-na-poti"]


7. srečanje ležečih kolesarjev v Sloveniji

19.9. – 21.9.2014

DE & IT: RM2014 Slovenia – PDF

SI: Srečanje Ležečkovih bo letos nekoliko drugačno kot v preteklih letih. Za spremembo bomo bolj potepuški in počasni. Držali se bomo potovalnega načela, da lahko več doživiš, če si počasen. Potepali se bomo po Krasu z namestitivijo v Youth Hostlu Kras v Pliskovici. Rezervacijo uredite direktno v hostlu, hkrati pa prosim sporočite še meni, da bom vedel za okvirno število sodelujočih na srečanju. Obiščemo lahko Škocjanske jame, Štanjel, Lipico,… Zagotovo si bomo privoščili tudi kak domač pršut in kozarček teranovega likerja ;)

Program:

  • petek 19. september 10:00 – zbor na dvorišču hostla Kras v Pliskovici. Po vsej verjetnosti jo bomo mahnili kar v Štanjel. Žal zaradi zasedenosti hostla Kras, bivanje v noči iz četrtka na petek ni mogoče. Razen verjetno šotorjenje. Nekaj prostora na dvorišču je namreč rezervirano za šotore. Lahko povprašate tudi na turistični kmetiji Petelin-Durcik. Rezervacije prenočišč so v lastni režiji. Pri rezervaciji v hostlu pripišite ključno besedo TOBI. Da bodo vedeli, da gre za skupino ležečih kolesarjev.
  • sobota 20. september – celodnevno potepanje po Krasu
  • nedelja 21. september – dopoldansko potepanje po Krasu in nekje ob 15:00 zaključek srečanja

Srečanje bo potekalo v vsakem vremenu in ne glede na število prijav. Kdor se nam želi pridružiti naj čim prej poskrbi za rezervacijo ležišča, da ne bo ostal zunaj. Prosim, da ob rezervaciji v hostlu ali na kmetiji, tudi mene obvestite o tem, da bom imel okvirno število udeležencev srečanja. Za morebitna vprašanja sem na voljo na telefonu (040) 428 540. Vabljeni!

GB: Recumbent meeting this year will be a bit different. There will be no predefine routes and tempo will be much slower – more travel like. We will be staying in a cozy renovated farm with a small kitchen in Slovene Karst region. A small village named Pliskovica and youth hostel Kras. Please make the reservation directly in the hostel and at the same time let me know you are comming so I will have an idea of how many of us will be there. We can visit Škocjan Caves, Štanjel, Lipica,… We will have a chance to try home made prosciutto and Teran liquor ;)

stanjel-ok

Vtisi iz 6. srečanja družine Ležečkovih

Prvi dan smo se zaradi precej kislega vremena raje namakali v topli vodi Term3000. V petek nas je zjutraj sicer pričakalo precej neprijazno vreme, a smo na koncu dočakali celo nekaj sončnih žarkov. Kar je najpomembneje, smo ostali suhi in za premagovanje Goričkega bi vročina tako ne bila dobrodošla ;)

delo z glino - lončarjenje

V soboto in nedeljo pa lepše ne bi moglo biti! Na kratko: Super družba, predobra hrana, veliko smeha ob delu z glino v centru Duo in topla voda v bazenih Term3000. Še en nepozaben vikend družine Ležečkovih!

In ker fotografije povedo več kot tisoč besed…
Fotografije na udobnoposvetu FB profilu.
Gerd Pachauer FaceBook album

Hvala vsem sodelujočim! In prijetne jesenske dni na kolesih!

Video iz 5. srečanja Ležečkovih 2011